Брендовий одяг возили, як секонд-хенд: сліди афери ведуть до Тернополя

Близько 40 обшуків провели на Львівській митниці та за місцем проживання її службових осіб слідчі Центрального апарату ДБР.

Про це повідомила перша заступниця директора Державного бюро розслідувань Ольга Варченко.

Слідчі викрили незаконну схему із ввезення на територію України з країн ЄС дорогого брендового одягу за підробними документами. Орієнтовна вартість кожної партії становить не менше 400 тисяч доларів.

Працівники ДБР  перевіряють причетність до цієї схеми службових осіб митниці, які, за попередньою версією слідства, сприяли незаконному переміщенню товару через митний кордон без проходження відповідних митних процедур.

Одяг ввозили до України як секондхенд.

Власне, схема виглядала так: підприємство-імпортер замовляє один товар з країн ЄС – у нашому випадку – дорогий брендовий одяг, а коли він доїжджає до митниці призначення для проходження митного оформлення – перетворюється на «товар підміни» – у цьому випадку – секондхенд.

Такий одяг потрапляв на український ринок без сплати відповідних митних платежів. У результаті, держава зазнавала збитків, лише уявіть, щонайменше 1 мільйон гривень з кожної партії товару.

Вантажівки, якими везли товар за фіктивними документами, перетинали кордон через пункт пропуску лише у зміну окремих посадовців митного посту.

Крім того, слідчі дії проводяться y Київській, Львівській, Тернопільській та Дніпропетровській областях за адресами діяльності підприємств-імпортерів, місцями проживання їх керівників, а також організаторів протиправної схеми.

Попередня стаття

Міст, який обвалився у Лисівцях, замінять на металевий

Наступна стаття

На Тернопільщині під колесами мікроавтобуса загинув велосипедист

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.