В аптеках Тернополя з’явилась вакцина проти грипу

На Тернопільщині розпочалася кампанія з вакцинації проти грипу. Вона охопила три райони області – Борщівський, Гусятинський та Козівський.

Щеплення в першу чергу роблять особи з груп групи медичного та епідемічного ризику.

Вакцинація проти грипу належить до рекомендованих щеплень, тому вакцину закуповують за гроші місцевих бюджетів, підприємств або власним коштом громадян.

Сьогодні в аптечній мережі наявні дві вакцини проти грипу: «Ваксігрип Тетра» (виробник – «Санофі Пастер», Франція) та «Джісі Флю» («Грін Кросс Корпорейшн», Південна Корея).

Як зазначає лікар-епідеміолог Надія Годована, основними групами ризику, що підлягають щепленню проти грипу, вважаються діти до 5 років, особи старші 65 років, вагітні, люди з хронічними захворюваннями, персонал медичних закладів, особи, які перебувають в закладах тривалого догляду тощо.

Упродовж нового епідемічного сезону очікуються дві хвилі підйому захворюваності: у грудні та наприкінці січня – на початку лютого, з можливим піком на 4-му тижні 2020 року.

Попередня стаття

На Тернопільщині день народження закінчився пострілом в обличчя

Наступна стаття

У парку Нацвідродження пропонують облаштувати майданчик для тренування собак

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.