Тернополянок запрошують обстежитись у мамолога

Тернополянок запрошують на медичний огляд у мамолога. Безкоштовно обстежитися жінки зможуть 18 жовтня.

Акцію проводять до Всесвітнього та Всеукраїнського дня боротьби із захворюванням на рак молочної залози. Про це повідомили у Тернопільському обласному центрі громадського здоров’я.

Отож, пройти обстеження можна у жіночій консультації № 1 (вул. Замкова, 10) з 10.00 до 12.00 год та жіночій консультації № 2 (вул. Р. Купчинського, 14) з 12.00 год.

Консультації лікарів-мамологів кабінетів патології молочної залози Тернопільського обласного онкологічного диспансеру  триватимуть з 9 до 15 год. Їх проводитимуть у кабінетах № 9, 16 та 17.

Рекомендації, які допоможуть знизити ризик розвитку раку молочної залози:

1.Тримайте свою вагу під контролем.  Надмірна вага пов’язана з підвищеною вірогідністю розвитку раку, в тому числі і раку молочної залози, особливо після настання менопаузи.

2.Будьте фізично активними. Приділіть вправам 30 хвилин в день і ризик раку молочної залози знизиться.

3.Дотримуйтесь здорового харчування.  Не переїдайте,  обмежте  вживання висококалорійних продуктів і тваринних жирів.  Пріоритет рибних страв перед м’ясними.  У добовому  раціоні повинно  бути не менше  400-500 гр. свіжих овочів,  фруктів і зелені.

4.Відмовтеся або обмежте вживання алкоголю.

5.Годуйте  дітей грудьми.  Грудне вигодовування знижує ризик розвитку раку молочної залози.  Не варто забувати, що грудне вигодовування добре позначається на розвитку і здоров’ї дитини.

6.Своєчасне виявлення і лікування доброякісних або передпухлинних захворювань молочних залоз (деякі форми мастопатії, предменструальная мастодинія, виділення із сосків поза годування грудьми).

Попередня стаття

На фестивалі «Best Mama fest» визначать кращу маму Тернопілля (Відео)

Наступна стаття

Тернопільські лялькарі зіграли на «Інтерляльці» зворушливу виставу

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.