Які аналізи тернополяни можуть здати безкоштовно?

Тернополяни, які підписали договір з сімейним лікарем, можуть отримати безоплатно, тобто без будь-яких доплат або придбання витратних матеріалів, низку лабораторних діагностичних досліджень та швидких тестів.

Як повідомляють у КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги», до переліку безкоштовних аналізів входять: загальний аналіз крові з лейкоцитарною формулою; загальний аналіз сечі; глюкоза крові; загальний холестерин; швидкий тест на вагітність; швидкий тест на тропонін; швидкий тест на ВІЛ; швидкий тест на вірусні гепатити.

Всі витратні матеріали, в тому числі вакуумну пробірку для аналізу крові, рукавички, спиртову серветку/вату/спирт, шприц та контейнер для збору сечі пацієнт не повинен приносити або оплачувати додатково. Їх наявність забезпечує заклад первинної медичної допомоги.

У разі вимагання коштів  за проведення цих досліджень, тернополяни можуть звернутися за коротким номером 1677.

Попередня стаття

За вивіз сміття тернополяни платитимуть більше

Наступна стаття

У Тернопіль приїхали останні в цьому році чеські автобуси

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.