На Тернопільщині чоловіка, що захворів на дифтерію, виписали з лікарні

47-річного чоловіка, що захворів на дифтерію, вже виписали з лікарні. Про це повідомила епідеміолог обласного лабораторного центру Марія Павельева.

Випадок дифтерії в Тернопільській області 26 жовтня підтвердили в Міністерстві охорони здоровʼя України.

Чоловік щепився від дифтерії у 2017 році, але чи мав він попередні вісім обовʼязкових за віком щеплень – невідомо.
Уведена чоловіку вакцина від дифтерії сформувала в нього антитоксичний імунітет, що не дав розвинутись важким ускладненням.

Хворий проживає на межі Тернопільської та Хмельницької областей, по допомогу звернувся до лікаря на Тернопільщині, з яким уклав декларацію. Контактував з трьома особами, з яких одна дитина. За місцем проживання пацієнта 21 жовтня проведено дезінфекцію, – повідомили в Центрі громадського здоровʼя.

У Центрі громадського здоровʼя та МОЗ України наголошують, що єдиний спосіб запобігти смертельній хворобі – вакцинуватися. Дітям роблять щеплення вакциною АКДП у 2, 4 та 6 місяців. У 18 місяців, а згодом у 6 та 16 років, дітей вакцинують повторно.

Дорослі ж повинні робити щеплення кожні 10 років.

Тернополяни можуть безкоштовно захиститись від дифтерії в амбулаторіях КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги», попередньо звернувшися до свого сімейного лікаря. Як повідомляють медики, вакцини для щеплення проти дифтерії у закладі є в достатній кількості.

 

Попередня стаття

Нещеплений з релігійних переконань: інфікований правцем хлопчик з Тернопільщини – у важкому стані

Наступна стаття

На Чортківщині селяни перекрили дорогу через зменшення води в криницях

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.