«Плавати вміємо»: тернополяни ігнорують аварійний міст у парку «Топільче» (Фото)

Підвісний міст у гідропарку «Топільче» – в аварійному стані, однак тернополяни продовжують ним ходити.

Єдина перешкода для руху – це табличка над головами з написом «Увага! Аварійний міст. Прохід заборонено!», та вона нікого не зупиняє. Мама з дитиною неквапливо переходили міст. На запитання журналістки, чому ризикують, жінка відповіла: щодня тут ходить, але таблички не бачила.

Понад місяць тому вхід на міст загороджували стрічки, але їх тричі зривали.

На мосту проламалась підлога. Коли її замінювали, побачили, що там частково прогнили металеві конструкції. Вчепили табличку, аби люди були обережними. Як ще можна убезпечити? Хіба поставити охорону з обох сторін, яка б не пускала, – сказав заступник директора КП «Обʼєднання парків, культури і відпочинку м. Тернопіль» Василь Романюк.

Чоловік запевнив: поточний ремонт мосту із заміною металевих конструкцій і дошок зроблять до кінця року, однак проекту реконструкції ще не затвердили.

Тим часом тернополяни продовжують ходити мостом. Удень, 30 жовтня, за декілька хвилин його перетнуло понад 15 людей. Більшість кажуть: ходити страшно, але так швидше.

Я йду за дитиною до школи, а повертатись будемо іншим шляхом – сходами, – сказала тернополянка.

Великою компанією мостом пройшли школярі. Кажуть: якщо хтось з них впаде у воду, плавати вміють.

Дівчата відповіли: якщо міст під ними провалиться, відповідальні за це вони самі.

Хто може понести відповідальність – пояснив тернопільський юрист Ростислав Небельський.

Він вважає, що обов’язок комунального підприємства – повністю загородити прохід, а не просто попередити табличкою. Замість зірваної стрічки, потрібно було вжити інших заходів, навіть прибити планки тощо.

Є люди, які не звертають уваги на табличку, наприклад, школярі. Цього знаку не видно в темряві.

Оскільки підприємство не вжило заходів, щоб унеможливити шлях, то, як балансоутримувач мосту, понесе відповідальність у разі нещасного випадку. Якби людина намагалась обійти перешкоду, перелазила її, то сама поставила б здоровʼя і життя під загрозу, – сказав юрист Ростислав Небельський.

Однак тернополянам у будь-якому випадку слід зважати на знаки заборони в місті, щоб вберегти себе від небезпек.

Попередня стаття

На Тернопільщині затримали авто з арсеналом зброї

Наступна стаття

У пожежі в Козівському районі згоріло 12 тонн кукурудзи

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.