Поліція перевіряє законність виділення земельної ділянки на «рогатці» в Тернополі

Поряд із загазованою об’їзною – сад. Майже 12 сотих (0,1198 га) землі на вулиці Микулинецька в Тернополі, відомій як «рогатка», було безоплатно передано приватній особі під садівництво.

Дозволити розроблення проекту землеустрою депутати вирішили 23 липня. Проте законність виділення землі в центрі Тернополя поставили під сумнів жителі вулиці Микулинецька. Вони звернулись із заявою в поліцію, адже згідно Генерального плану та Плану зонування ця територія міста відноситься до рекреаційних зон озеленених територій загального користування і призначена для відпочинку. Із проханням відмінити рішення та зберегти зелену зону для громади на 39 сесії Тернопільської міської ради звернувся голова ОСББ «Оболоня, 11» Ростислав Прохира.

Поліцейські почали перевірку щодо законності виділення земельної ділянки, – повідомили в Головному управлінні Національної поліції в Тернопільській області. Вивчивши матеріали, поліцейські внесли відомості за даним фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 2 статті 364 ККУ – зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки.

У ході досудового розслідування поліцейські домоглися арешту на вказану земельну ділянку, аби на ній не проводилися будь-які роботи. Наразі слідчі очікують висновків Державної служби України з питань геодезії картографії та кадастру щодо законності її виділення.

Мешканці Микулинецької переймаються, щоб арешту зі скандальної ділянки не зняли. 2 листопада люди висадили дерева під своїми вікнами, адже хочуть закласти тут сквер.

Однак сьогодні, 7 листопада, на сайті Тернопільської міської ради з’явилась інформація про те, що земельна ділянка на вул. Микулинецька надалі перебуває у власності громади.

У прес-службі пояснюють, що на підставі рішення «Про надання дозволу на складання проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки» громадянин замовив та розробив проект землеустрою.

Проте в процесі його погодження управлінням містобудування, архітектури та кадастру встановлено обмеження на використання земельної ділянки, а також через звернення мешканців розгляд проекту рішення було зупинено, а матеріали направлені на довивчення.

 

Попередня стаття

Оксана Білозір виступить у Тернополі з великим сольним концертом

Наступна стаття

У промисловій зоні Тернополя капітально відремонтували дорогу (Фото)

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.