Під час ремонту в Теребовлянській ратуші знайшли давній лист-послання (Відео)

Під час ремонту в ратуші будівельники знайшли металеву трубу, заховану в залізному куполі. Знахідку обстежили в міській раді та виявили всередині давню грамоту, виконану на листі вичиненої шкіри з декоративних оздобленням.

У зв’язку з такою знахідкою 13 листопада у теребовлянському Медіа-центрі відбулась пряма трансляція з міським головою Сергієм Поперечним.

Текст грамоти польською мовою розповідає про те, що колбу із листом-посланням до наступних поколінь заклали 30 листопада 1938 року в час відзначення 20-ліття незалежності Польської Республіки. Коротка історія будівлі магістрату, імена тодішніх очільників місцевого самоврядування у Теребовлі та архітекторів, що стали ініціаторами та виконавцями робіт з відновлення міської ратуші, точна дата будівництва вежі, яка дожила до наших днів – основна інформація, яку ми почерпнули з історичного документу, – зазначив міський голова Теребовлі Сергій Поперечний.

Грамоту передадуть до теребовлянського Музею-майстерні.

Попередня стаття

Прем’єру мультфільму про Плаксія та Лоскотона побачили тернополяни на «КіноХвилі» (Відео)

Наступна стаття

Верховна Рада підтримала заборону пластикових пакетів

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.