Верховна Рада підтримала заборону пластикових пакетів

Учора, 12 листопада, Верховна Рада України в першому читанні підтримала проект Закону про обмеження обігу пластикових пакетів на території України (№ 2051-1).

Закон передбачає заборону розповсюдження пластикових пакетів в об’єктах роздрібної торгівлі та  ресторанного господарства товщиною до 50 мкм з 1 січня 2022 року. За відповідне рішення проголосувало 365 нардепів.

Проектом передбачено, що таке обмеження не поширюються на біорозкладні пластикові пакети та надлегкі пластикові пакети шириною до 225 мм (без бокових складок), глибиною до 345 мм (з урахуванням бокових складок), довжиною до 450 мм (з урахуванням ручок), призначених для пакування та транспортування свіжої риби і м’яса та продуктів з них, а також сипучих продуктів, льоду, які розповсюджуються у об’єктах роздрібної торгівлі в якості первинної упаковки.

Крім того, пропонують заборонити продаж оксорозкладаних пластикових пакетів, а споживачів – купувати. Також обов’язковим може стати маркування біорозкладаних пакетів у відповідності з ДСТУ.

Фото: ukrinform.ua

Попередня стаття

Під час ремонту в Теребовлянській ратуші знайшли давній лист-послання (Відео)

Наступна стаття

Під Тернопільською ОДА пікетують студенти-медики (Наживо)

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.