«Відзначаємо двічі», – тернополяни про святкування Різдва (Відео)

Предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній заявив, що українці можуть святкувати Різдво за григоріанським календарем – 25 грудня. За його словами, потрібно багато часу, щоб змінити святкування Різдва зі звичного 7 січня.

Більшість помісних православних церков святкують Різдво за новим, григоріанським календарем. І ми це можемо робити в майбутньому, якщо це буде сприймати український народ, – сказав митрополит Епіфаній.

Глава ПЦУ Епіфаній наголосив: якщо християни в Україні почнуть святкувати Різдво 25 грудня, незабаром можна буде і говорити про зміни в Церкві.  Зазначимо, минулого року митрополит Епіфаній озвучував таку ж позицію – лише за згоди українського народу. Водночас він додавав, що питання про перенесення Різдва з 7 січня на 25 грудня поки є не на часі. За його словами, це потрібно втілювати у життя поступово, інакше в суспільстві може статися розкол.

Чи святкуватимуть тернополяни Різдво 25-го грудня дізнались журналісти інтернет-телебачення МедіаТОР.

 

Попередня стаття

У Тернополі безкоштовно визначатимуть рівень цукру в крові

Наступна стаття

Весною Тернопільським ставом курсуватиме новий теплохід «Сігма»

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.