«Бачили гармати та фільми про захисників»: школярі відвідали військову частину Тернополя (Фото)

Учора, 10 грудня артилерійську військову частину А3215 в Тернополі відвідали понад 100 учнів 10-11 класів Підволочиської, Скалатської, Скориківської та громад.

Під час екскурсії школярі ознайомились з історією військової частини, побачили багатотонні гармати та іншу бойову техніку й озброєння, переглянули фільми про захисників із зони АТО та ООС. Крім того, побували в єдиній в Збройних силах України студію бойової слави, що виконана в стилі арт-інсталяції.

Питання патріотичного виховання молоді є особливо актуальним, коли на сході нашої держави вже котрий рік поспіль триває війна. Такі екскурсії у військовій частині традиційні. Головною метою їх організації є підвищення престижу військової служби, виховання у молоді любові до своєї землі, готовність стати на захист своєї Батьківщини, – сказав пресофіцер військової частини А3215 Юрій Кульпа.

Поїздку організували відділи освіти Підволочиської, Скалатської, Скориківської громад у взаємодії з громадською організацію «Учасники АТО Надзбруччя» та Підволочиським районним комісаріатом.

Нагадаємо, Тернопільська окрема артилерійська бригада створена у вересні 2014-гроку в місті Яворів. З початку 2015-го вона дислокується в Тернополі на базі 11-ї окремої артилерійської бригади, яку розформували в 2013-му році.

Фото: Юрій Кульпа

Попередня стаття

У Тернополі – конкурс «Феєрія новорічного міста»

Наступна стаття

У Польщі знайшли вбитими двох заробітчан з Тернопільщини

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.