Туристичні об’єкти Чорткова можна буде розглядати у 3D-форматі

Проект «Кишенькове місто. Чортків у 3D форматі» переміг у Програмі міні-грантів Re_HERIT. Чортків отримає оцифровані версії восьми найбільш туристично привабливих об’єктів міста, які можна буде розглядати на екрані смартфона просто навівши його на спеціальну листівку.

Як повідомляє сайт ЧМР, на конкурс було подано майже сто проектів з різних куточків України. На реалізацію проекту Чортків отримає 5 тисяч євро.

До переліку об’єктів, 3D версію яких згодом можна буде розглядати у смартфоні, потрапила будівля Чортківської міської ради, Стара ратуша та годинникова вежа, Домініканський костел, церква Вознесіння Господнього, церква Успіння Пресвятої Богородиці, церква Святої Покрови, нова синагога, Чортківський замок.

Втіленням проекту займатимуться львівські спеціалісти від Skeiron, котрі працюють над оцифруванням культурної спадщини. Поки що в Україні такий проект втілили лише у Львові. Також створять мобільний додаток для смартфонів. Запустивши його, вам необхідно буде навести камеру на одну з листівок, після чого на екрані у вас з’явиться повноцінна 3D модель об’єкту – костелу чи замку, для прикладу.

Попередня стаття

Гроші на картку: посадовець з Тернопільщини погорів на хабарі

Наступна стаття

В Україні нові гроші – 5 та 50 гривень

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.