Як уберегтись від злодіїв під час різдвяних свят – радять поліцейські

Найбільше квартирних крадіжок стається не тільки влітку, у сезон відпусток, а й на свята: Новий рік, Різдво. На свята злочинці без діла не сидять, – попереджає ГУНП в Тернопільській області.
Збираєтеся на свята поїхати до батьків чи провести вихідні в горах? Менше про це говоріть. Не анонсуйте своєї поїздки у соціальних мережах. Таким чином зменшити ризики потрапити у список жертв домушників.
Як свідчить практика, у зоні ризику ті, хто  живе на першому чи верхньому поверхах, в кого ненадійні вхідні двері та замки. Приманкою для квартирників служить і заповнена кореспонденцію поштова скринька. Оперативники радять: перед поїздкою попросіть сусідів забирати газети, листи, квитанції, а ще – приглядати за вашим помешканням та у випадку підозрілих рухів біля дверей чи вікон телефонувати на „102”.
Пам’ятайте, кватирки, вікна, балконні двері на час від’їзду повинні бути закриті. Адже пластикові віконні конструкції, які встановлені майже у всіх квартирах, відкрити дуже легко. Якщо на вікнах встановлені металеві решітки – це зменшує ризики стати жертвою крадіїв.
Є така категорія людей, які надійнішого сховку для ключів від помешкання аніж килимок, не знають. Категорично заборонено ховати ключі від дверей в якісь схованки, навіть якщо виходите ненадовго. Злодій обов’язково загляне під килимок, за дверні рами, у квіткові горщики, ящики з лічильниками.
Ховайте цінності не в одній, а в кількох схованках, і не тримайте велику суму грошей в одному місці.
Ідеальний варіант квартирної безпеки на свята – це звернення до спеціалізованих охоронних компаній, які візьмуть на себе відповідальність за збереження вашого майна.

 

Попередня стаття

Меркушина з Підручним стали срібними призерами Різдвяної гонки

Наступна стаття

Через куріння в ліжку на Чортківщині загинув чоловік

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.