У 2019-му поліцейські Тернопільщини виявили 1800 водіїв напідпитку

У минулому році  співробітники поліції оформили  більше 36 тисяч адмінматеріалів в сфері безпеки дорожнього руху. Серед найпоширеніх порушень: перевищення водіями швидкості, керування транспортними засобами без документів і напідпитку, порушення правил дорожнього руху пішоходами та велосипедистами.

Поліцейські виявили 1837 осіб, які керували транспортними засобами в стані алкогольного сп’яніння. На них складено адмінпротоколи за статтею 130 КУпАП.

Загалом минулого року на дорогах Тернопільщини трапилося 2293 дорожньо-транспортних пригоди. З них 514 – з потерпілими, в яких 107 людей загинули та 677 отримали травми. 306 аварій вчинили водії, які сіли за кермо напідпитку. У результаті цих автопригод 8 людей загинули, 95 – зазнали травм. Одинадцять аварій трапилося за участю пішоходів, дві з них – зі смертельними наслідками.

Правоохоронці нагадують, з першого липня 2020 року запроваджується кримінальна відповідальність за водіння напідпитку. Дотепер  нетверезих за кермом карали адміністративно.
Згідно статті  286-1 ККУ кримінальна відповідальність загрожує водіям у разі керування транспортними засобами в стані алкогольного, наркотичного або іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції; передачі керування транспортним засобом особі, яка перебуває в стані такого сп’яніння чи під впливом таких лікарських препаратів, а також у разі відмови водія від проходження медичного огляду на стан сп’яніння або щодо вживання таких лікарських препаратів.
Отже, за керування автомобілем у нетверезому стані передбачені штрафи від 17 до 32 тис. грн і позбавлення права керувати транспортним засобом до трьох років. У разі повторного порушення штраф складе до 51 тис. грн з позбавленням права керувати транспортним засобом від 2 до 3 років.

Попередня стаття

У пожежі на вул. Мазепи вогнеборці врятували жінку

Наступна стаття

У пожежі через пічку в Заліщицькому районі загинув господар будинку

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.