«Не злякались труднощів»: першу патронатну сімʼю створили на Тернопільщині

Першу патронатну сім’ю у Тернопільській області створили 13 лютого в Кременці. Про це повідомили в прес-службі Тернопільської облдержадміністрації.

Світлана та Володимир Герасимчуки успішно завершили навчання за Програмою підготовки патронатних вихователів та підтвердили готовність надавати послугу з патронату над дитиною.

Як повідомили в обласному центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, підготовка передбачала серію тренінгів, заняття з психодіагностики, навчання з надання першої домедичної допомоги дітям.

Після завершення освітнього курсу та співбесіди сім’я уклала договір з органом опіки та піклування про надання послуги з патронату над дитиною.

Ця сім’я перша не тільки в нашому місті, а й у Тернопільській області, яка відгукнулася, не побоялася труднощів, пройшла навчання і отримала дозвіл та рекомендації на здійснення послуги з патронату над дітьми. В Україні вже понад двісті таких сімей, – повідомили на сайті Кременецької міської ради.

Нагадаємо, патронат над дитиною – це тимчасовий догляд, виховання та реабілітація дитини в сім’ї патронатного вихователя. Триває патронат в середньому 3 місяці, в особливих випадках – 6 місяців, поки не вирішиться подальше влаштування дитини: або її повернуть біологічним батькам, або влаштують під опіку/піклування, всиновлять.

Попередня стаття

Тернопільський гурт Tvorchi у півфіналі «Євробачення-2020»

Наступна стаття

У Тернополі капітально відремонтують тротуари

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.