На Тернопільщині люди чергуватимуть всю ніч, аби не допустити приїзду українців з Китаю

На в’їзді в село Конопківку жителі створили блокпост, аби не допустити українців з Китаю до санаторію “Медобори”. Кажуть, чергуватимуть всю ніч. Також місцеві вирили рови і обгородили щебенем, щоб не можливо було об’їхати.

– Блокпост зараз один на в’їзді в Конопківку. Його з обох боків обгородили і вирили рови, щоб не можливо було об’їхати. Ми всі продовжуємо тут чергувати. Люди залишаються на блокпості і будуть чергувати всю ніч, – повідомила Оля Гарматій.

Все більше людей почало гуртуватися після обіду. За інформацією однією з активісток їм повідомили, що сьогодні літак з українцями, яких нібито мають привезти на карантин в Медобори, приземлиться в Львові. Люди налаштовані рішуче й не готові пускати приїжджих на територію громади.

Разом з мешканцями підтримують порядок працівники поліції.

Зазначимо, у село Конопківка розташований санаторій “Медобори”. Як повідомляли раніше, нині на позечерговій сесії зібралися близько трьох сотень жителів Микулинецької громади. Люди протестували й вимагали не допустити приїзду українців з Китаю. До громади звернувся керівник санаторію «Медобори» Василь Мартинюк. Він підтвердив, що з ним розмовляли уповноважені з МОЗ, але рішення про їх приїзд остаточно ще не прийняте. На вимогу жителів він підписав заяву, що без їхньої згоди не прийматиме на 14-денні карантині заходи людей з Китаю.

Все ж опісля сесії мешканці громади продовжували чергувати на блокпостах. Завтра за повідомленням активістів, збираються на сесію облради.

Світлини з соцмереж

Попередня стаття

У 96-річної тернополянки шахрайка виміняла гривні на фальшиві євро

Наступна стаття

У Збаражі на Тернопільщині масово отруїлись студенти військового коледжу

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.