У 96-річної тернополянки шахрайка виміняла гривні на фальшиві євро

У 96-річної пенсіонерки шахрайка ромської національності видурила 6 тисяч гривень. Старенька повірила, що замість гривні тепер діятиме євро, і віддала гроші. Натомість отримала фальшиві купюри у валюті. Про інцидент повідомила в поліцію дочка потерпілої.

Правоохоронці, опитавши пенсіонерку, встановили, що зловмисниця приблизно середнього віку, зростом 160-170 сантиметрів, повної статури, була одягнена у темний одяг, найімовірніше, ромської національності.  Старенькій вона назвалася працівницею соцзабезу і розповіла про заміну грошей, мовляв уже гривнями розраховуватися не можна буде, лише євро, тому вони допомагають пенсіонерам з обміном та й ще й за вигідним курсом. 96-річна бабуся повірила байкам пройдисвітки й віддала усі заощадження, натомість отримавши папірці, – повідомили в поліції.

Поліцейські вживають заходи, аби встановити особу зловмисниці, а жителів краю закликають бути пильними. Найперше, не пускати до власних помешкань незнайомців. Не ставати до розмови з невідомими людьми на вулиці і не кликати їх до себе. Особливо остерігайтеся осіб ромської національності.  Молодим людям варто розповісти своїм стареньким родичам про такий вид шахрайства і домовитися про зберігання їхніх коштів у себе.

 

Попередня стаття

На Тернопільщину привезуть унікальну християнську реліквію

Наступна стаття

На Тернопільщині люди чергуватимуть всю ніч, аби не допустити приїзду українців з Китаю

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.