Літак з евакуйованими з Китаю українцями приземлився в аеропорту “Бориспіль” (Наживо)

Літак спецрейсу «PQ 7302» з евакуйованими з Китаю людьми здійснив посадку в аеропорту “Бориспіль” у Києві 20 лютого. Як повідомили на сайті МВС України, сьогодні 0 9:40, літак у Києві приземлився на дозаправку, після якої вилетить у Міжнародний аеропорт міста Харків. За доповідями екіпажу та медперсоналу супроводу, всі на борту літака здорові та можуть продовжувати політ.

На борту повітряного судна авіакомпанії “SkyUp” перебувають 45 громадян України і 27 іноземців, а також екіпаж і супроводжуючі лікарі.

Як зазначили у МВС, під час посадки на борт у КНР китайською владою були проведені суворі санітарно-епідеміологічні перевірки стану здоров’я пасажирів. Їх обстежували також під час проміжної посадки в м. Алма-Ати у Казахстані та під час польоту.

Після прибуття всі члени борту пройдуть належний прикордонний контроль із дотриманням всіх норм і правил санітарно-епідеміологічної безпеки відповідно до Міжнародних медико-санітарних правил Всесвітньої організації охорони здоров’я у спеціальній відокремленій зоні летовища.

Спеціальним транспортом ДСНС України у супроводі та під охороною поліції їх мають доправити на територію медичного центру Національної гвардії України «Нові Санжари» у Полтавській області.

Протягом 14 днів там вони перебуватимуть в обсервації із забезпеченням суворого режиму санітарного-епідеміологічного контролю та безпеки.

Зараз у Полтавській області відбуваються акції протесту. Керівництво держави та МВС просить людей бути спокійними.

Всі протиправні спроби перешкоджання розміщенню евакуйованих на цьому об’єкті або порушення режиму їхньої обсервації будуть припинені Нацполіцією та Нацгвардією відповідно до вимог Закону та рішення урядового штабу, – йдеться у повідомленні на сайті МВС.

Людей закликають “не піддаватися на провокації, не порушувати Закон, дотримуватися публічного порядку і безпеки, не скоювати протиправних дій та з розумінням поставитися до необхідності вжиття таких тимчасових обмежувальних заходів щодо наших громадян та іноземців, які потребують допомоги держави Україна у складній ситуації”.

 

Попередня стаття

У Тернополі розшукують чоловіків, які побили працівниць ринку (Відео)

Наступна стаття

Евакуйованих з Китаю українців не повезуть на Тернопільщину

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.