На блокпостах у Микулинцях продовжують стояти люди. Чекають поселення в Санжари

Евакуйованих з Уханю наших громадян везуть на територію медичного центру Національної гвардії України «Нові Санжари», що у Полтавській області. Незважаючи на це, люди продовжують стояти на блокпостах у Микулинцях.

Протестувальники кажуть: щоб перестрахуватись, чергуватимуть ще одну ніч. Розійдуться, коли людей вже поселять у медцентрі. Люди не проти повернення співгромадян в Україну, але не в Тернопільську область.

«Не можемо повірити, бо нас часто обманювали. Якщо людей поселять на Полтавщині, вже не будемо стояти. Подякуємо одне одному за допомогу і будемо знати, що ми можемо так самоорганізуватись. 17 лютого ми стали першими і почали лихоманити всю область. Після нас пішли і Винники. Те, що відбувається в Санджарах, зараз було б у Микулинцях. Мені дуже шкода тих людей, що в літаку. Нас ображають, що ми не хочемо своїх, але це проблема не Тернопільської області. Ми хочемо, щоб їм дали належну медичну допомогу, а в нас це неможливо», – розповіла жителька Микулинців Олександра.

«Ми продовжуємо стояти тут. У нас зараз форсмажорні обставини. Але я думаю, що це нас відволікає від європейської інтеграції, ми йдемо не до Європи», – сказав житель села Конопківка Ярослав Лищишин.

Нагадаємо, інформація про те, з 17 лютого жителі Микулинців, Конопківки та інших ближніх сіл облаштували блокпости на шляху до санаторію. Вони вирили траншеї, насипали щебеню та привезли шини. Це зробили, щоб не пропустити автобус з евакуйованими в санаторій.

Як вже повідомляв “МедіаТОР”, Евакуйованих з Китаю українців не повезуть на Тернопільщину

Жителі Микулинецької громади продовжують чергувати на блокпостах (Наживо)

Попередня стаття

Чому отруїлись студенти Збаразького коледжу буде відомо через 3 доби

Наступна стаття

Повідомив про витік аміаку: жителя Бучача покарають за хибний виклик спецслужб

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.