В Україні зареєстрували перший випадок коронавірусу

В Україні зафіксовано першу людину, інфіковану коронавірусом. Про це повідомив на брифінгу заступник міністра охорони здоров’я, головний санітарний лікар країни Віктор Ляшко.

Він зазначив, що перший випадок виявили внаслідок тестування у Чернівцях, в людини, яка повернулася з Італії.

Чоловік і жінка приїхали до Чернівецької області після подорожі по Італії. При в’їзді в Україну у них перевіряли температуру, але симптомів спочатку не було. Вони були вдома на самоізоляції, коли 29 лютого вже виникли симптоми, схожі на коронавірус.

За чоловіком виїхала спеціальна швидка і доставила до інфекційної лікарні.

Згодом лабораторно підтвердили, що у чоловіка – саме коронавірус.

«Ми починаємо працювати з тими особами, з якими контактувала ця людина. Жодних екстремальних подій не сталося. У нас відпрацьований чіткий алгоритм, що ми робитимемо, коли будуть випадки передачі інфекції в Україні», – сказав Віктор Ляшко.

Він наголосив: основне, що треба робити, аби вберегтись, мити руки або обробляти їх антисептиками, дотримуватись ізоляції або не контактувати з людьми із симптомами ГРВІ.

Також сказав, що не варто використовувати медичні маски без потреби. Носити її має лише людина з ознаками ГРВІ. Якщо ж засобами індивідуального захисту запасаються, «аби ті лежали вдома», коли в медзакладах запровадять масковий режим, згодом їх не буде де купити.

 

Попередня стаття

У Кременці рятують рідкісного птаха, якого підібрали на узбіччі (Фото)

Наступна стаття

Служити – хворі, кермувати – здорові. Збаразьких медиків підозрюють у підробленні довідок

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.