Директор тернопільської школи мотивує учнів цукерками (Відео)

Мандарин – за стійку на голові й чупа-чупс за вірш. Директор тернопільської школи придумав мотиваційний рецепт для своїх учнів. Від ранку дітлахи штурмують кабінет керівника, навипередки демонструють таланти й отримують смаколики. За винагородою до щедрого Олександра Миколайовича приходять й вчителі.

– Суть не в мандаринах чи чупа-чупсах, а в тому, розказують, співають, віджимаються і за це отримують нагороду. Думаю, якби мене колись так нагороджували, мені було б дуже приємно. Ми дорослі вчителі маємо знати, що є світ дитинства, не обов’язково щось вимагати від дітей і говорити, що мають бути розвинутими, – директор ТНВК «Школа-ліцей №6 Назарія Яремчука Олександр Остапчук.

Прейскурант заохочень вчепили в школі два місяці тому. Відтоді двері директора не зачиняються. Запасів, зізнається Олександр Остапчук, не раз бракувало. Тож наперед купує чупа-чупси і замовляє розмальовані пряники у мамів. Звідки бере гроші, – секрет. Директор – менеджер, – треба крутитися.

– У кожного директора, окрім того, що я розказую, що в нашій школі відбувається має бути ще таємниця невеличка, – з посмішкою відповідає Олександр Миколайович.

Така видумка директора не перша. Три роки діти загадають і розгадують загадки з педагогами, за посмішку – беруть з коробки бублики. Позитивна, дружня атмосфера сприяє навчальному процесу, каже вчителька біології.

– Добре, що в школі є такий позитив, діти мають бажання вчитися. Суха наука – не цікава. Інколи треба розбавляти яскравими барвами і кольорами, щоб було і корисно, і з настроєм, – каже вчителька біології Світлана Сиротюк.

Діти не бояться вчителів, а це важливо, розповідає мама дев’ятикласниці Ангеліни і шестикласника Романа Леся Цвігун. Вдома завжди хваляться презентами від директора, тож батьки такі ідеї підтримують обома руками.

Кількість нагород, здобутих в школі, підраховують. Незабаром рекордсмен, який найбільше назбирає  директорських чупа-чупсів за відгадані загадки, отримає ще й грошову винагороду.

 

Попередня стаття

Для захисту від коронавірусу лікарням Тернопільщини виділили 3 мільйони гривень

Наступна стаття

На проспекті С. Бандери – три ДТП. Утворився затор (Фото)

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.