Зйомки фільму «Червоний. Без лінії фронту» завершили на Тернопільщині

Зйомки фільму «Червоний. Без лінії фронту» завершили на Тернопільщині.

Це перший повнометражний фільм, який стосується нашого краю. Робота над стрічкою тривала 2 роки. Режисера Зазу Буадзе на останній фазі замінив Тарас Ткаченко.

«Знялись у фільмі та долучились до організаційних і матеріальних питань мешканці Тернополя, Бережан та Кременця. Цьогоріч виходить 3 повнометражних фільми, де наша кінокомісія є партнером. Перший – це «Червоний. Без лінії фронту»», – розповів голова Тернопільської кінокомісії Леонід Бицюра.

На прес-конференції у Тернополі вперше озвучили дату прокату – 20 серпня 2020 року. Фільм буде на екранах у День незалежності.

«Знімальний процес завершений. Ми починаємо монтажно-тонувальний період. Уклали угоду з українським дистриб’ютором «Своє кіно». На жаль, гасло першого фільму «Червоний» «Боротьба, яка триває» залишається актуальним, хоч я сподівався, що воно буде іншим. Ми доробляємо кіно швидко і безкомпромісно – і до зустрічі в кінотеатрах», – сказав продюсер фільму Володимир Філіпов.

Режисер-постановник фільму Тарас Ткаченко зазначив, що відкрив для себе Тернопільщину як кінематографічний край із замками та симпатичними містечками. Вишукана міська історія вийшла завдяки тому, що тут збереглися ці міста. За його словами, у масових сценах зіграли і місцеві актори, і непрофесійні – любителі. Дехто з них отримав важливі ключові ролі. Наприклад, кіно починається обличчям бережанця.

«Дасть Бог, ця сага складатиметься із 5 фільмів. Перший оповідає події 1938-39 років. Це історія про народження воїна, борця. Для більшості людей стрічка стане несподіванкою. Вони побачать польський контекст, що упівці – це не хуторяни, а інтелігенція, студенти, містяни», – розповів режисер-постановник фільму Тарас Ткаченко.

Про локації та відтворення образів міжвоєнної Польщі й України подбала Ольга Світлична, яка зазначила, що «робота постановника хороша, коли її не видно».

Тернополянин Михайло Урбанський, що фотографував процес зйомки, випадково отримав роль поліцейського, завдяки знанню польської мови.

За словами Леоніда Бицюри, кіно на Тернопільщині почало розвиватись потужно. Ми маємо свої фільми та кінофестивалі.

«Червоний. Без лінії фронту», за мотивами роману Андрія Кокотюхи, – це продовження роману «Червоний», який побачив світ 2012 року. У стрічці «Червоний» йшлось про воїна УПА, який потрапляє у страшну «м’ясорубку» сталінських таборів. Другий фільм – це наступний день після втечі героя з табору.

Попередня стаття

Обманули навіть сліпу бабусю. На Тернопільщині затримали телефонних шахраїв (Відео)

Наступна стаття

На благодійному ярмарку в Тернополі збирали кошти на порятунок онкохворого Артема Сілецького (Відео)

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.