На хабарі у 1000 доларів спіймали екс-чиновника, який “вирішив” земельне питання

У Тернополі колишній посадовець обласного управління Держгеокадастру «погорів» на хабарі. Він сприяв у виділенні земельної ділянки сільськогосподарського призначення. Про це повідомляє Досьє 102.

За попередньою версією слідства, екс-чиновник за 1 000 доларів мав уплинути на співробітників, щоб ті ухвалили рішення надати громадянину земельну ділянку.

Після виготовлення проєктно-технічної документації на земельну ділянку площею 1,7 га зловмисник нагадав місцевому мешканцю про необхідність розрахуватися з ним за «послуги», однак прийняти готівку від нього особисто відмовився. Натомість направив «клієнта» до посередниці, зустріч із якою мала відбутися в автомобілі, припаркованому біля автовокзалу міста.

Підтвердженням передачі коштів спільниці мав бути телефонний дзвінок та умовна фраза «я вже передав документи». Оперативники спецслужби зловили посередницю на отриманні хабаря та здійсненні телефонних дзвінків із підтвердженням успішного завершення оборудки.

У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 369-2 (зловживання впливом) Кримінального кодексу України, колишньому посадовцю оголошено про підозру у вчиненні злочину.

Заходи із викриття протиправної діяльності проводилися спільно зі слідчими Нацполіції та оперативниками УСР під процесуальним керівництвом Тернопільської місцевої прокуратури.

Попередня стаття

Тернополяни прочитали “Заповіт” на вершині Говерли (Відео)

Наступна стаття

Потрібна допомога молодим чоловікам, що потрапили в ДТП на Тернопільщині

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.