На Тернопільщині поліція взялась за господарів, які морили голодом собаку

Поліцейські Теребовлянського району перевіряють інформацію про жорстоке поводження з твариною. Про це написала в мережі жителька села Кобиловолоки. Жінка опублікувала моторошні фото сусідської собаки.

“Це ─ Діна. Вік 2─3 роки. Ось так вона виглядає зараз. Це ─ живий скелет!!!! Коли я принесла собаці поїсти, то вона в буквальному значенні падала з голоду. В мисці не було навіть води… Більше не можу її нагодувати ─ не пускають на подвір’я. Не знаю, чим допомогти!!!! Перебуває собака у с. Кобиловолоки (мої сусіди)”, ─ написала Оксана Боднар.

За словами жінки, коли вона повідомила, що за знущання звернеться у поліцію, господиня викликала лікаря, бо в неї піднявся тиск.

На місце події виїжджали працівники слідчо-оперативної групи Теребовлянського відділу поліції. Зі слів власниці господарства, вона належним чином доглядає за твариною та забезпечує її харчами. Господиня також повідомила, що нещодавно собака перенесла хворобу, тому схудла.

Поліцейські допомогли волонтерам доправити тварину до ветеринарної клініки на обстеження. Лікарі діагностували у неї гострий ентерит та призначили лікування.

Відомості про подію внесено в журнал єдиного обліку звернень громадян про скоєнні злочини та правопорушення. Триває перевірка.

Нагадаємо, згідно статті 89 КУпАП (Жорстоке поводження з тваринами), знущання над тваринами, завдання побоїв або вчинення інших насильницьких дій, що завдали тварині фізичного болю, страждань і не спричинили тілесних ушкоджень, каліцтва чи загибелі, залишення тварин напризволяще, у тому числі порушення правил утримання тварин, ─ тягнуть за собою накладення штрафу від 200 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією тварини, якщо перебування тварини у власника становить загрозу для її життя або здоров’я.

 

 

Попередня стаття

Лідер Громадського руху «Рідна країна» Микола Томенко – про гострі політичні питання (Наживо)

Наступна стаття

Микола Томенко ─ про реалії українського політикуму (Наживо)

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.