У Тернополі сесію міської ради почали з вимірювання температури

Сесія Тернопільської міської ради розпочалась 13 березня. Незважаючи на заборону проведення масових заходів у місті, засідання не відмінили.

Перед початком засідання відвідувачі пройшли температурний скринінг та заповнили анкету із запитаннями про відвідування інших країн. Роботу запланували зі щогодинними перервами, під час яких приміщення провітрюватимуть.

На початку сесії про епідситуацію розповів начальник відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення Тернопільської міської ради Василь Даньчак. Він зазначив, що станом на 12 березня зафіксовано 570 випадків грипу та ГРВІ на 100 тисяч населення, що нижче порогового рівня, тому ситуація стабільна.

Однак напруження в жителів Тернополя викликає коронавірус COVID-19 – 12 березня в Україні виявили ще 2 випадки інфікування.

За словами Василя Даньчака, загалом в Україні було 48 повідомлень про підозри цього захворювання. Зокрема у Тернопільській області таких випадків було 4 (останній 10 березня). Згодом лікарі підтвердили, що люди захворіли на грип А та В.

У Тернополі визначено два заклади, які можуть приймати хворих на COVID-19. Це Тернопільська мicька комунальна лiкарня швидкої допомоги та мicька дитяча лiкарня. Сюди можуть госпіталізувати жителів міста і району, однак першочергово лікуватимуть тернополян, – зазначили у міській раді.

На потреби госпітальних баз виділили 2,5 млн грн. Днями лікарні мають отримати понад 100 тисяч еспрес тест-систем для виявлення інфікованих.

Нагадаємо, через карантин у Тернополі заборонено проводити масові заходи (більш ніж 200 осіб), спортивні змагання можуть відбутись зі спеціальним дозволом та без глядачів, у дитсадках, школах і вишах до 3 квітня не навчатимуться.

 

Попередня стаття

Сильний вітер зірвав дах на вул. Гайовій у Тернополі (Фото)

Наступна стаття

Тернополяни запасаються продуктами. Перевірка супермаркетів і ринку (Наживо)

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.