Лише спецперевезення. З понеділка в Тернополі зупиниться громадський транспорт

У зв’язку з поширенням коронавірусної інфекції на території Тернопільської області, оперативний штаб ухвалив рішення призупинити роботу громадського транспорту в Тернополі з 23 березня.

З цього часу в містом здійснюватимуться спеціальні перевезення виключно працівників медичних установ, аварійних та комунальних служб, правоохоронців та інших служб, які повинні забезпечувати життя міста в умовах карантину.
Такі перевезення будуть за тролейбусними маршрутами №2,5,7,8,9,10,11 та автобусними – №1А, 5А,6,8,23,25,35, на кожному з яких буде спеціальна табличка «Спеціальні перевезення» із червоним хрестом.

Люди з цих категорій зможуть скористатися спецрейсами за наявності спеціального посвідчення та медичної маски. Допоки спеціальні посвідчення на стадії виготовлення, то у наступні декілька днів працівники із зазначених категорій, для проїзду у транспорті, повинні мати документ, який ідентифікує особу (паспорт тощо), та довідку чи посвідчення з роботи для надання права на проїзд.

«Через декілька днів для працівників вищевказаних установ ми розробимо проїзні для користування спецтранспортом, – розповідає начальник управління транспортних мереж та зв’язку Олег Вітрук. – Медики, які задіяні до боротьби з коронавірусною інфекцією, отримають спеціальні проїзні квитки, які даватимуть право на безкоштовний проїзд».

Як зазначає Олег Вітрук, впродовж наступних днів буде здійснюватися моніторинг охоплення людей, і перелік маршрутів може бути скоригований відповідно до потреб.

Щодо перевезення працівників до підприємств та організацій, які працюють, але не відносяться до  вказаних категорій, перевезення можуть здійснюватися за рахунок коштів роботодавця, шляхом укладення окремих договорів з тими чи  іншими перевізниками за умови дотримання санітарних норм.

Про дату відновлення роботи громадського транспорту у м.Тернополі для усіх категорій пасажирів буде повідомлено додатково.

Попередня стаття

У Тернопільській області ввели режим надзвичайної ситуації

Наступна стаття

Священики Тернопільщини просять вірян не йти до церки (Відео)

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.