Пасхальні служби на вулиці та онлайн. В УГКЦ розповіли про свято під час карантину

Як служитимуть страсні й пасхальні відправи у час пандемії Covid-19, – розповів Отець і глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав. Про це йдеться  на сайті УГКЦ.

Він зазначив, що страсні й великодні служби цього року в усій Католицькій Церкві відбуватимуться без участі вірних – заради безпеки, щоб зменшити контакт між людьми і не поширювати вірусів.

За можливості, Пасхальне богослужіння відбудеться надворі. Блаженніший Святослав порадив не робити процесій – ні в храмі, ні довкола храму. Якщо владики вважатимуть за можливе служити в храмі, відповідно до санітарних норм, то в ньому мають перебувати лише священики та співці. Усі інші повинні залишитися надворі.

Освячувати лозу в Квітну (Вербну) неділю – лише надворі. Вірних проситимуть не скупчуватись.

Також глава УГКЦ наголошує, аби до храмів не йшли люди похилого віку, ті, у яких члени родини мають ознаки респіраторного захворювання, ті, хто перебуває на самоізоляції.

Великодні кошики будуть освячені теж за посередництвом онлайн-трансляцій.

“Прикладом у цьому нам має слугувати Папа Римський, який благословляє людей на площі Святого Петра у Ватикані, і це благословення поширюється також на тих, хто єднається з ним за допомогою радіо і телебачення”, – сказав Блаженніший Святослав.

 

Попередня стаття

На скільки часу вистачить грошей українцям за умов суворого карантину 

Наступна стаття

Лікарня в Монастириськах. Скільки медиків на самоізоляції? (Наживо)

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.