На Тернопільщині виявили 43 хворих на COVID-19

Станом на 22 годину 27 березня у Тернопільській області лабораторно підтверджено 43 випадки інфікування коронавірусом COVID-19. Про це повідомили в ДУ “Тернопільський ОЛЦ МОЗ України”.

На СОVID-19 хворі мама з 11-річною дитиною з Монастириського району, які перебувають в Тернопільській міській дитячій лікарні.

Сьогодні офіційно підтверджено другий випадок інфікування у жителя Тернополя. Він звернувся до сімейного лікаря і перебуває на самоізоляції. У чоловіка легкий перебіг хвороби.

Зафіксовано другий випадок зараження коронавірусом у жительки м. Заліщики, за інформацією Заліщицької районної державної адміністрації.  Ще 2 випадки зараження коронавірусом зафіксовано згодом, у жителя с. Торське та жительки с. Бедриківці.

Загалом на коронавірус у Монастириському районі захворіли люди у таких населених пунктах: м. Монастириська – 19, с. Швейків – 7, с. Ковалівка – 4 (1 летальний), с. Горішня Слобідка – 2, с. Бертники – 2, с. Долішня слобідка – 1.
Як зазначив голова Монастириської райради Володимир Данилюк у прямому ефірі ТСН, більшість хворих з цього району – медики. На вірус вже перевірили 153 медпрацівників.

– Спочатку був введений неправильний алгоритм. Якщо в пацієнтів є грип групи А або B, то виключали коронавірус. Та виявилось, що в працівниці нашої лікарні був грип групи А і коронавірус, сказав Володимир Данилюк.

Також відомо, що першою в Монастириському районі захворіла медсестра районної лікарні: 12 березня, а священик із Заліщиків – 13 березня, – повідомляє UA:Тернопіль.

Увечері стало відомо, що в Кременецькому районі на COVID-19 захворіла півторарічна дитина.

Нагадаємо, за словами лікаря-епідеміолога обласного лабораторного центру Володимира Паничева, о 18 годині було зафіксовано 41 випадок, станом на 10:00 – 26 виявлених.

 

Попередня стаття

У Кременецькому районі на COVID-19 захворіла дитина

Наступна стаття

На Монастирищині 21 медик заразився коронавірусом

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.