На Монастирищині 21 медик заразився коронавірусом

В Монастирському районі Тернопільської області станом на ранок 28 березня у 21 медичного працівника виявили коронавірус. Про це заявив заступник голови Монастириської райдержадміністрації Павло Дронь на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, загалом у районі коронавірусом інфікувалися 36 людей. З них сім лікарів, вісім медсестер та шість молодших медсестер. Крім цього, у районі коронавірус виявили у двох держслужбовці, священика, завідувача дитячим садком, також серед хворих є дитина.

За даними Центру громадського здоровя, в Тернопільській області лабораторно підтверджено 43 випадки коронавірусу, з них один – летальний.

– На 9.00 год в Монастириському районі інфікованих коронавірусом – 36 осіб:
м.Монастириська – 19,
с.Швейків – 7,
с.Ковалівка – 4 (1 летальний),
с.Горішня Слобідка – 2,
с. Долішня Слобідка – 2,
с.Бертники – 1,
с. Чехів – 1.
В їх числі 7 лікарів, 8 медсестер, 6 мол.медсестер, 2 держслужбовці, 1 священик, 1 завдитсадком, 1 дитина.

Мобілізовані всі наявні ресурси району на забезпечення необхідним районної лікарні. Перша проблема зараз – брак тестів, написав чоловік.

Значно покращився стан медсестри Галини Радловської з Монастириського району. Жінка тривалий час перебувала у реанімації з діагнозом COVID-19.  Чоловік Галини Радловської розповів, що Галина почала самостійно дихати й навіть розмовляє. Тому її відключили від апарату штучної вентиляції легень. Лікарі запевнили, що можна не хвилюватися за стан її здоров’я.

 

Попередня стаття

На Тернопільщині виявили 43 хворих на COVID-19

Наступна стаття

На Тернопільщині у 3 дітей коронавірус. Стан півторарічної дитини – важкий-стабільний

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.