Денис Шмигаль розповів, коли в Україні послаблять карантинні обмеження

Обмежувальні заходи, спрямовані на запобігання поширенню коронавірусу в Україні, триватимуть щонайменше до кінця квітня. Про це сказав прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, – пише Українська правда.

“За нашим планом, якщо буде зафіксовано динаміку знижування захворюваності, то в кінці квітня ми зможемо почати поступове послаблення карантинних заходів”, – сказав прем’єр.

За його словами, цей процес буде відбуватись у кілька етапів. Спочатку на роботу зможуть піти люди працездатного віку, паралельно буде частково відновлюватись рух громадського транспорту.

Прем’єр пояснив, що це дозволить вже з початку травня почати рестарт економіки. Але разом з тим це не означатиме послаблення інших карантинних заходів.

Оскільки загроза поширення хвороби за три тижні нікуди не зникне, обмеження на прогулянки, масові зібрання та інші розваги будуть все одно діяти.

Всі без виключення будуть зобов’язані носити маски та дотримуватись карантину. Для старших людей, студентів та школярів карантин буде продовжений.

Шмигаль наголосив, що уряд намагається утримати баланс між карантинними заходами та збереженням економіки.

Попередня стаття

На Тернопільщину їде Віктор Ляшко, аби поспілкуватися з медиками

Наступна стаття

Бригада українських медиків летить в Італію: Зеленський підписав указ

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.