У Ланівцях волонтери шиють захисні маски й костюми для місцевої лікарні (Фото)

Волонтери з Ланівців на Тернопільщині вже пошили та передали у місцеву лікарню 150 захисних костюмів і стільки саме пар бахіл. Ще 250 розкроїли та починають зшивати, – повідомляє Суспільне.

– На початку квітня почали цю справу в Ланівцях Андрій Воронюк та Валерій Собчук. Андрій – приватний підприємець, має свій швейний цех. Валерій – волонтер ще з часів Майдану. До них приєдналася місцева журналістка газети “Голос Лановеччини” Наталя Гамера. Назбирали трохи грошей, закупили тканину. Порахували, що з тканини, за яку заплатили 16 тисяч гривень, можна пошити костюмів стільки ж – скільки купити готових – за 45-50 тисяч, – розповів керівник Лановецької молодіжної ради Юрко Матевощук.

Члени молодіжної ради запропонували свою допомогу. Їм сказали: треба ножиці, маски й антисептики. І протягом минулого тижня вони вчилися кроїти:

– Трохи змінювали одне одного. Бо кроїти по 5 годин нелегко. Працювали в цеху в Андрія по 6-8 людей, щоб була відстань між ними. Коли викроювали, то залишалися обрізки. І з тих обрізків вчительки та виховательки лановецькі згодилися шити маски. Вже передали 150 костюмів до Лановецької лікарні і в Борсуки. А ті 250 нових, які викроєні, почнуть шити сьогодні. Хто з ланівчан має час і бажання, допомагають. Приїжджав і кроїв отець Олексій Філюк зі Шушківців, – розповів Юрій Матевощук.

Священик опублікував світлини роботи у Фейсбуці й додав:

– Карантин карантином, але робота є… Сьогодні у швейному цеху Андрія Воронюка, де працює вісім працьовитих дівчат швей, йде активна робота з пошиття захисних костюмів для лікарів Лановецького району. Коли зшиються костюми, то їх передадуть у лікарню!

Карантин карантином, але робота є…Сьогодні у швейному цеху Андрія Воронюка де працює вісім працьовитих дівчат швей…

Опубліковано Олексієм Філюком Субота, 11 квітня 2020 р.

 

Попередня стаття

На Тернопільщині – 273 хворих на коронавірус, в Україні – понад 3 тисячі

Наступна стаття

Волонтери Тернопільщини прозвітували про допомогу лікарям у боротьбі з коронавірусом (Відео)

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.