У «Контінентал Фармерз Груп» тривають весняно-польові роботи (Відео)

Попри карантинні умови, на які аграріям доводиться зважати цієї весни, виробництво у «Контінентал Фармерз Груп» працює в штатному режимі. Як проходить посівна кампанія – розповів директор з виробництва «Контінентал Фармерз Груп» Віталій Ставнічук:

«Ми бачимо два посівних комплекси. Це сівалка John Deere DB 55 для посіву кукурудзи і соняшника. Ми вже завершуємо тут посів. Наші технічні можливості дозволяють провести посівну кампанію у визначені строки. По планах у нас 87 тисяч гектарів весняного посіву. Відбувається посів соняшника, 32 тисячі гектарів, і сьогодні вже посіяно 16 тисяч. Посіву кукурудзи в нас 23 тисячі гектарів. Паралельно з кукурудзою будемо сіяти сою.

102 тисячі гектарів – озимих культур. Це озимий ріпак, пшениця та ячмінь. Багато ріпаку і пшениці постраждали від несприятливих умов, є трохи підмерзлі пагони, листя. Для того, щоб допомогти рослинам розвиватись, отримувати високий врожай, ми заходимо із внесенням засобів захисту.

Ми проводили попередні визначення наявності вологості в ґрунті, запаси в його метровому шарі. Вони менші, ніж вторік. Через такі обмеження: перепад температури, у нас тільки закінчилися морози, які «підтягували» вологу, сонце, вітер, запаси вологи зменшуються, ми прийняли рішення, підсилюючи тракторний парк, посівну зробити в стиснуті терміни – максимум до першого травня.

У нас був збільшений парк високопродуктивних сівалок. Тут бачимо сівалки John Deere DB 55, ми також закупили нові сівалки Horsch Maestro 24-рядкові. Посів якісний, насіння вкладається дуже якісно в вологий шар ґрунту.

Біля 80 % насіння соняшника в нас – це Syngenta. На нашу думку, воно найбільш високопродуктивне для отримання високих врожаїв. Насіння кукурудзи – це Monsanto, Pioner – теж основні гравці на ринку. Соя виробників канадських, австрійських.

Усі наші потужності забезпечені необхідною кількістю механізаторів: по 2 механізатори на кожен трактор. У нас задоволена потреба в кадрах. Я вважаю: те, що ми маємо людей, пов’язано із нашими підходами, з дотриманням карантинних заходів. Для нас працівники – це основна цінність».

Попередня стаття

Тернополяни створили всеукраїнський волонтерський портал для боротьби з Covid-19

Наступна стаття

На Covid-19 захворіли 287 жителів Тернопільської області, 15 – одужали

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.