Українські вчені розробили тест-системи для визначення антитіл до коронавірусу

Українські вчені і медики розробили власні імуноферментні тест-системи для визначення антитіл до нового типу коронавірусу COVID-19 в організмі людини, – повідомляє УНН.

За словами вчених, новий діагностичний інструмент дасть можливість ретроспективно виявляти людей, які вже перехворіли на коронавірус, виділяти антитіла в плазмі їхньої крові та використовувати її для лікування важкохворих пацієнтів.

Оціночні випробування тест-систем Науково-виробничої компанії “Діапроф-Мед” проводить НМУ ім. Богомольця під керівництвом доктора медичних наук, професора Ольги Голубовської.

Отримані результати дозволяють розмістити на ринку першу тест-систему для визначення IgG — антитіл до COVID-19, а саме до білка NC, який найменше піддається мутаціям.

Розробка передбачає застосування методу імуноферментного аналізу, що означає можливість серологічних лабораторій (лабораторій, які вивчають властивості сироватки крові — ред.) по всій Україні тестувати сироватку і плазму крові (час реакції 2,5 години, кількість одноразового визначення — 96).

Раніше про розробку і застосування тест-систем на визначення антитіл до коронавірусу завили в Китаї, США, Німеччини і Росії. Україна стала п’ятою країною в світі, вчені та медики якої в рекордні терміни впоралися з цим викликом.

Нагадаємо, українські лабораторії для проведення імуноферментного аналізу можуть щодня проводити понад 1 млн подібних досліджень. Час реакції становить 2,5 години, кількість одноразового визначення – 96. А виробничі потужності НПК “Діапроф-Мед” дозволяють забезпечити проведення 250 тис. тестів на день.

Попередня стаття

У Підгаєцькому районі поліцейські спіймали палія сухої трави (Відео)

Наступна стаття

На Тернопільщині лікарні отримають препарат для лікування COVID-19

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.