Дезінфекція і перекриття в’їзду. У Почаївській Лаврі спалах COVID-19

На Тернопільщині захворіли на COVID-19 троє священників Православної Церкви України Московського патріархату, які відвідували Почаївську лавру. Про це повідомила Суспільне головна санітарна лікарка Тернопільщини Оксана Чайчук.

Також на коронавірус захворіли хористи церков Православної Церкви України Московського патріархату в Кременецькому, Шумському та Збаразькому районах.

Усього Тернопільський обласний лабораторний центр підтвердив коронавірус у 13-ти людей, які відвідували Лавру. Оксана Чайчук розповіла, що зі спалахом коронавірусу в Почаївській Лаврі пов’язаний спалах COVID-19 у Радивилівському районі Рівненської області.

За словами Оксани Чайчук, зараз обстежують сім’ї хворих на коронавірус священників та хористів Православної Церкви України Московського патріархату в Кременецькому, Шумському та Збаразькому районах. Також обстежують хористів, які співають на богослужіннях у Почаївській лаврі.

Оксана Чайчук каже, що священники Почаївської лаври погодилося, що богослужіння там проводитимуть за правилами, які встановила обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки. За цими правилами в храмі служба має відбуватися без вірян або не більше 10-ти осіб одночасно. Раніше, за повідомленнями Оксани Чайчук, настоятель відмовлявся виходити на контакт з медиками.

17 квітня працівники ДСНС провели дезінфекцію території Почаївської Успенської лаври. На допомогу кременецьким рятувальникам залучили відділення радіаційного та хімічного захисту групи рятувальних робіт АРЗ СП обласного Управління. Про це повідомила речниця пожежно-рятувальної служби області Ірина Крупа.

Також сьогодні на в’їздах до Почаєва поліцейські облаштували два контрольно-пропускних пункти. Про це повідомив речник Нацполіції області Сергій Крета. За його словами, це зробили, щоб під час карантину до лаври не приїжджали паломники.

Пресслужба Почаївської лаври на телефонні дзвінки не відповідає.

 

 

Попередня стаття

Без вірян і в масках. У Зарваниці священники пройшли Хресною дорогою

Наступна стаття

Карантин – перевірка на свідомість. Представники влади краю та народні депутати закликають до відповідальності (Відео)

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.