Волонтери Гуманітарного штабу Тернопільщини передали захисні костюми медикам «швидкої» (Відео)

Підмога тим, хто на передовій боротьби з коронавірусом. Три сотні захисних костюмів, півтори сотні респіраторів і 10 пластикових щитків отримали медики Тернопільської «швидкої». Засоби захисту їм передали волонтери гуманітарного штабу краю. Безпека лікаря – наша безпека, – впевнений автор ідеї та очільник окружного штабу, народний депутат України Іван Чайківський. Тому вже три тижні допомагає лікарям Тернопільщини боротись із пандемією.

– Напередодні Пасхи я хочу ще раз подякувати вам за вашу роботу і передаємо цих 200 костюмів, – сказав народний депутат України, автор ідеї та очільник окружного штабу Іван Чайківський.

Від щирого серця хочу подякувати за допомогу. Швидка працює на передовій і ми виїжджаємо на різні виклики. Якщо спочатку виїжджали на виклики з підозрою, то зараз будь-який потребує захисту, – розповів генеральний директор «Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Тернопільської області» Михайло Джус.

Одяг для роботи з хворими тестують працівники третьоїпідстанції центру екстреної медичної допомоги. Кажуть: костюм удосконалений – на замку, замість зав’язок має резинки, укомплектований бахілами. Одягати такий – в рази швидше.

– Цей комбінезон, який ми отримали, це (тканина) Спанд Бонд ламінований. Це той матеріал, який стовідсотково дає захист, – зазначив генеральний директор «Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Тернопільської області» Михайло Джус.

Такі ж костюми тепер в арсеналі й працівників другої підстанції. Лікарі цієї «швидкої» виїжджають до хворих не лише в Тернополі, а й у ближні села.

– Ми завдячуємо вам тим, що ви привезли засоби захисту, що можемо працювати в них, будемо знати, що ми здорові, – сказав завідувач підстанції № 2 «Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Тернопільської області» Богдан Припхан.

Волонтерські гуманітарні штаби діють у кожному районному центрі. Кошти та час жертвують  представники бізнесу й прості люди. Основні сили спрямовують на засоби захисту.

– Коли ми звернулися до бізнесу і компанія «Агропродсервіс» виділила на цю проблему, на фонди наші 3 мільйони гривень, ми розуміли, що гроші є, але коли кинулись на ринок і хотіли щось закупити, то такий костюм, який ми передали нині, коштував 570 гривень. І тоді нам прийшла ідея пробувати самим шити костюми, – розповів народний депутат України, автор ідеї та очільник окружного штабу Іван Чайківський.

Нині волонтери штабу вже роздали лікарням краю більше 5 тисяч захисних костюмів, ще для 5 тисяч закупили тканину. Обіцяють підтримку в боротьбі з пандемію, допоки країна не впорається повністю.

Попередня стаття

Під Тернополем досі горить Чистилівський заказник

Наступна стаття

Великодні кошики передав вихованцям будинків сімейного типу нардеп Андрій Богданець (Фото)

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.