Поліція встановлює причини двох масштабних пожеж у Тернополі та Чистилові

Тернопільські правоохоронці встановлюють обставини двох масштабних пожеж на території області.
19 квітня близько 13:30 до Тернопільського відділу поліції надійшло повідомлення від рятувальників про пожежу в Тернополі на вулиці Микулинецькій. Виїхавши на місце події, поліцейські встановили, що на території, яка знаходиться за авторинком, виникло загорання сухої трави. Вогонь швидко розповсюджувався та перекинувся на територію  промислового призначення.
Поліцейські забезпечували охорону громадського порядку та пропускний режим.
О 15:56 спільними зусиллями вдалось зупинити поширення полум’я та локалізувати пожежу. Вогнем пошкоджено близько 5,5 га території.
За фактом виникнення пожежі відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 245 (знищення або пошкодження об’єктів рослинного світу) Кримінального кодексу України. Правоохоронці встановлюють причини виникнення загорання та осіб, які можуть бути причетні до вчинення цього правопорушення.
Ще одну масштабну пожежу, яка трапилася 17 квітня на території Чистилівського орнітологічного заказника загальнодержавного значення, розслідують співробітники Тернопільського районного відділення поліції. Площа вигорання – близько 8 гектарів. За попередньою версією, причина пожежі – занесення стороннього джерела запалювання.

Читати більше: Під Тернополем досі горить Чистилівський заказник

20 рятувальників та 15 місцевих жителів гасили очерет на Микулинецькій

Верховна Рада збільшила штрафи за підпал трави у 18 разів

Попередня стаття

На Великдень від Covid-19 померла жінка з Почаєва

Наступна стаття

П’ятеро осіб, які днями прибули на Тернопільщину з-за кордону, відмовилися від обсервації

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.