Знаний тернопільський священник вдруге потрапив до реанімації

У священника кафедрального собору свв. рівноапп. Костянтина і Єлени протоієрея Євгена Заплетнюка стався повторний інсульт. Про це сьогодні, 22 квітня, розповіли у Тернопільській єпархії ПЦУ.

Зараз він перебуває у реанімації. Лікарі кажуть, що його стан важкий, – повідомляють у єпархії і просять вірян про молитву.

У блозі “Знай більше” пишуть, що вперше з інсультом до реанімації о.Євген потрапив минулого року 15 квітня. Тоді священик їхав у громадському транспорті, де йому різко погіршало.
-Священник Євген Заплетнюк став відомий Україні і за її межами після того, як почав вести авторський блог – «Протоієрей Євген Заплетнюк». У блозі священик розповідає про Бога, святих і їх життя, про свята, які наближаються та багато іншого. Під час посту священик щотижня виходив в прямий ефір і відповідав на різноманітні питання людей, які їх цікавили. А ще, кожен бажаючий міг «в онлайні» подати записку «За здоров’я» чи «за упокій» і священик під час Богослужіння молився за людей. Неодноразово протоієрей у блозі наголошував й про Сім святих таїнств. Закликав нехрещених – охрестити, не одруженим – повінчатися, тим хто чує за собою гріх – покаятись… І всі ці розмови-настанови завжди звучали не з вимогами, а як від Друга – який щиро бажає добра, – пишуь у блозі “Знай більше”. 

У тернопільській єпархії Православної церкви опублікували картковий рахунок, за яким можна підтримати родину отця Євгена, переказавши кошти дружині:

4149 4393 1557 5104 Заплетнюк Оксана Василівна.

Попередня стаття

Тридцять апаратів ШВЛ і медичне обладнання передає лікарням Тернопільщини “Bevar Ukrainе”

Наступна стаття

Карантин закінчиться 11 травня, якщо відсоток хворих не перевищить “норму”

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.