Відсутність коштів і засобів захисту: чому в Почаєві не готові лікувати хворих на COVID-19

Лікарня Почаєва не готова протистояти поширенню коронавірусної інфекції.

Про це повідомив в ефірі програми “Право на владу” на “1+1” голова Кременецької районної ради Володимир Стефанський. Він попросив допомоги та фінансування в держави та зауважив, що район не отримав нічого, – пише 24 канал.

– Хотів би звернутися до Міністерства охорони здоров’я, особисто до Віктора Ляшка про допомогу в подоланні цієї кризи. Бо кількість хворих зростає. На сьогодні район не отримав жодної фінансової допомоги, жодної копійки з бюджету район не отримав для боротьби з коронавірусом, – заявив Стефанський.

За його словами, усі кошти, які є зараз, виділили з районного бюджету та зібрали волонтери. Сума сягає понад мільйона гривень, але цього недостатньо, щоб забезпечити дві лікарні –Кременецьку та Почаївську, необхідними засобами.

– Потрібно, щоб держава звертала не тільки увагу на великі обласні лікарні, які мають певне устаткування, але й на малі, які, якщо можна так сказати – на передовій цієї боротьби із коронавірусом. От у Почаївській лікарні лежить 33 пацієнти із коронавірусом, лікарню перетворили на госпіталь. Так, нам допомагає Тернопіль, ми можемо туди відправляти пацієнтів у критичних станах, але у нас ситуація складна. Зрештою, йдеться не тільки про гроші, нам потрібні засоби та нові методи лікування, – зазначив голова райради.

За його словами, перед медиками існує заборгованість у 400 тис. грн. Виділеної субсидії не вистачило, медичним працівникам виплатили лише аванс у квітні, підвищення окладів на 300 % не відбулося.

На таке звернення заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко зауважив, що так і буде продовжуватись, поки не будуть дотримуватись алгоритмів МОЗ.

– Є області, які чітко дотримуються алгоритмів, є області, де вирішують, що зручніше привезти хворого на COVID-19 в лікарню, яка не є в списку закладів надання медичної допомоги хворим на коронавірусну інфекцію, а потім вийти в ефір і запитати “ой, а нам не дали жодної копійки! Це так не працює! – сказав Віктор Ляшко.

Своєю чергою Володимир Стефанський заявив, що в Почаєві не порушили алгоритмів.

– Почаївська лікарня є опорною для лікування коронавірусу, ми мали перший випадок зараження і вона відразу була визначена опорним закладом Міністерством охорони здоров’я. Але допомоги не отримала, – повідомив він.

Нагадаємо, 21 квітня м. Почаїв на Тернопільщині закрили на в’їзд і виїзд. Почаївську лавру закрили на карантин.

Станом на 24 квітня у Кременецькому районі виявили 80 хворих на коронавірус, з них 13 нових інфікованих – у Почаєві. На Тернопільщині кількість зафіксованих випадків інфекції становить 532 людини, з них 45 одужали, 7 – померли.

Фото: Почаївська РКЛ

Попередня стаття

На вул. Будного в Тернополі – ремонт дороги. Рух автомобілів обмежений (Фото)

Наступна стаття

На Тернопільщині побільшало хворих на Covid-19 віком 65+

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.