Навчальні заклади Тернополя проведуть останній дзвоник онлайн 29 травня

Останній дзвоник навчальні заклади Тернополя проведуть онлайн. Дистанційні уроки в школярів закінчуються 29 травня. Про це повідомила начальниця Управління освіти і науки Тернопільської міської ради Ольга Похиляк на засіданні штабу для боротьби з коронавірусом.

– Свято останнього дзвоника не буде проводитись, але керівникам закладів було запропоновано креативно провести його онлайн, підбивши підсумки досягнень учнів. Про випускний вечір, особливо традиційний для Тернополя, не може бути мови, – зазначила Ольга Похиляк.

Вона нагадала, що Державної підсумкової атестації в 4 та 9 класах не буде, але ЗНО не відмінили. Його проведуть або з середини червня до липня, або в серпні. Опитуватимуть учнів онлайн синхронно, якщо є технічні умови – зворотній зв’язок між вчителем і учнем. Або коли дитина індивідуально опрацьовує матеріал.

– Ми зорієнтували керівників, що на сайті кожного навчального закладу мають розміщуватись графіки підсумкових робіт. Оцінювання проведуть за результатами дистанційного навчання. Керівників зорієнтовано на гуманне ставлення до оцінювання. Бали мають бути не нижчими оцінок за перший семестр, і навпаки – вищими, якщо дитина старанно працювала, – сказала Ольга Похиляк.

Нагадаємо, Міністерство освіти та науки радить школам не проводити останні дзвоники та випускні вечори. Про це йдеться у листі щодо проведення підсумкового оцінювання та завершення навчального року, який оприлюднений на сайті Міністерства освіти та науки.

Попередня стаття

Тернопільський бізнесмен запрошує на онлайн зустріч з відомим ютубером

Наступна стаття

З 1 травня центральні вулиці Тернополя перекриють для руху транспорту

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.