На Тернопільщині за хабар судитимуть колишнього працівника поліції

На Тернопільщині колишній начальник сектору реагування патрульної поліції, який отримав 400 доларів хабара, постане перед судом. Про це повідомила речниця обласної прокуратури Леся Гурецька.

За версією слідства, правоохоронець вимагав 400 доларів США від водія автомобіля ВАЗ-2106 за повернення раніше вилученого посвідчення. Про вимагання хабара водій повідомив до поліції. Передача грошей відбулась у службовому автомобілі поліцейського. Начальника сектору реагування патрульної поліції в лютому затримали при отриманні цієї суми.

Злочин розслідували в Територіальному управлінні ДБР у Львові під процесуальним керівництвом прокуратури Тернопільської області.

Прокуратура Тернопільської області скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за частиною 1 статті 368 КК України.

За цією статтею – про прийняття пропозиції, обіцянки або одержання службовою особою неправомірної вигоди – колишньому поліцейському загрожує штраф від однієї тисячі до тисячі п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк від трьох до шести місяців, або позбавлення волі на строк від двох до чотирьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Попередня стаття

На Тернопільщині за добу дві смерті від COVID-19

Наступна стаття

Тернополянина, який вискочив зі швидкої і тікав, доправили до психлікарні

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.