У парку Нацвідродження облаштовують пандус. Літак демонтовувати не будуть

У Тернополі на Східному масиві обгородили територію навколо літака. Як йдеться у документації, розпочинають капітальний ремонт сходів у парку “Національного відродження”.

Жителі Тернополя побоюються, чи не передбачає реконструкція демонтажу самого літака, адже розмови стосовно цього в місті ведуться не перший рік.

– Добрий вечір, проходив сьогодні попри парк Національного відродження (біля літака)… Літак обгороджений сіткою і висить проект типу реконструкція сходів, але на фото проекту добре видно, що літака вже нема, а на його місці стоїть якась будівля. Додаю фото. Ви щось знаєте про це?? – написав у групі Від Тарнополя до Тернополя Віктор Кулик.

Добрий вечір, проходив сьогодні по при парк національного відродження( біля літака)…. літак обгороджений сіткою і…

Опубліковано Від Тарнополя до Тернополя Вівторок, 28 квітня 2020 р.

З приводу робіт у парку, зокрема можливого демонтажу, тернополяни висловлюються по-різному.

Які роботи ведуться поблизу літака, ми запитали в директора КП “Об’єднання парків культури і відпочинку” Миколи Лесіва.

– Протягом багатьох років люди звертались у міську раду через відсутність пандуса на сходах у парку Нацвідродження. Минулого року в міській раді вирішили провести там капітальний ремонт. Принцип роботи пандуса буде таким самим, як у сквері на вул. Чорновола. Сходи будуть пологішими, щоб витримати кут – 9 градусів. У ході цих робіт літак демонтовувати ми не будемо, – сказав Микола Лесів.

За його словами, споруда не перебуває на балансі об’єднання парків. Посилаючись на висновки фахівця з містобудування та архітектури Данила Чепіля, Микола Лесів зазначив, що літак – в аварійному стані.

– Звичайно, що літак треба або ремонтувати, або демонтувати. Було багато пропозицій щодо влаштування на його місці монументів, та поки результат невідомий.

Роботи виконує той самий підприємець, що й у сквері на вул. Чорновола, – ПП Мазурик В. Р. Закінчити ремонт заплановано в другому кварталі 2020 року.

 

Дивитись більше: «Пофарбувати і хай пам’ятають про москалів», – тернополяни про «Літак» на Східному масиві (Відео)

Фото: wikipedia

Попередня стаття

Тернопільським підприємцям потрібно переходити в “цифру” (Наживо)

Наступна стаття

Розгулював містом. Щодо інфікованого Covid-19 тернополянина розпочали кримінальне провадження

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.