На Тернопільщині від Covid-19 померла старенька з дому престарілих

У селі Бариш у відділенні стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання померла 90-річна старенька. За словами директора Територіального центру соціального обслуговування Андрія Лисого, напередодні у неї ПЛР-тест показав негативний результат. А через день жінки не стало. Covid-19 знову підтвердився уже після смерті.

– Наша підопічна Ольга Василівна померла позавчора ввечері. Захворіла на коронавірус приблизно два тижні тому, їй робили повторні проби й було визнано негативною. Вчора зранку мали б брати тест втретє, але нещасна підопічна не дочекалася. До того ж, кажуть лікарі, вона була безсимптомною, – розповідає Андрій Михайлович.

Після смерті жінку забрали до Бучацького моргу, де патологоанатом робив заключення. Нині зранку, каже Андрій Лисий, медики підтвердили, старенька померла від коронавірусу. Поховали пані Ольгу нині. Займався похоронами Терцентр, рідних, які б контактували із закладом не було.

– Усе відбувалося згідно з процедурою, закупили труну, спеціальний мішок, хлорним розчином обробили тіло, труну. З міської ради працівники викопали на цвинтарі яму. Був священник, наша завідуюча, – каже Андрій Лисий.

Решта підопічних з дому престарілих перебувають на самоізоляції разом з вісьмома медиками уже понад два тижні. До відділення привезли 90-річну Юлію Просту, яка перебувала в інфекційному відділенні Бучацької лікарні. Таке рішення, каже директор закладу, прийняли медики. Нині з усіх інфікованих лише вона у важкому стані, відмовляється їсти. Вчора у відділенні втретє відібрали проби у стареньких та медиків для ПЛР-діагностики. Результатів очікують сьогодні-завтра.

Також, за останніми даними, у селі Бариш 37 інфікованих, каже голова сільради Михайло Стасів. Медсестра з дому престарілих, у якої однієї з перших виявили COVID-19, одужала.

Попередня стаття

“Винесли документи й цінні речі”. У Скалаті вночі обікрали будинок (Фото)

Наступна стаття

Тернопільські медики, які борються з Covid-19, отримали премії

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.