Тернопільські медики, які борються з Covid-19, отримали премії

Понад три сотні медичних працівників, які залучені до боротьби  з COVID-19, отримали за квітень премії. Про це звітує Тернопільська міська рада.

Премія медикам лікувальних установ міста становить десять тисяч гривень. Гроші виділили з міського бюджету. Їх отримали і лікарі, і медики. Перелік тих, хто отримав премії, визначали керівники кожного медзакладу окремо, зазначив  міський голова.

  • КНП «Тернопільська міська комунальна лікарня швидкої допомоги» 91 чол. на суму 910,0 тис.грн.
  • КНП «Тернопільська міська дитяча комунальна лікарня» – 96 чол. на суму 960,0 тис.грн
  • КНП «Міська комунальна лікарня №3» (обсервація) премія  у розмірі 10 тис.грн. нарахована лікарю-інфекціоністу
  • КНП «Центр первинної медико – санітарної допомоги». Премія по 10 тис.грн. нарахована членам мобільних бригад, які беруть забір, медичним сестрам загальної практики сімейної медицини – 20 чол.
  • КНП «Тернопільська комунальна міська лікарня № 2» –  8 чол (медичні сестри, які здійснюють обстеження на КПП.)  Нараховано премії на суму 80,0 тис.грн.

Крім того, премія була нарахована іншому медичному персоналу розмірі від 5000 до 6225 грн, зокрема:

  • КНП «Міська комунальна лікарня №3» (обсервація) – 37 чол.
  • КНП «Центр первинної медико – санітарної допомоги» – 50 чол.

Зазначимо, 1 травня у Тернополі відбулася акція протесту працівників швидкої допомоги, які заявили, що залишились без обіцяної надбавки до зарплат. Акція була Всеукраїнською, адже з також проблемою зіштовхнулися медики всієї країни. Нагадаємо, уряд пообіцяв медикам, які працюють з хворими на COVID-19, нарахувати надбавки до зарплати у розмірі 300%, проте наразі виплат ніхто не отримав. Вчора ввечері Президент України Володимир Зеленський доручив головам обласних державних адміністрацій повністю погасити заборгованість перед лікарями, які борються з коронавірусом, інакше ці голови ОДА будуть позбавлені зарплати або навіть звільнені.

Попередня стаття

На Тернопільщині від Covid-19 померла старенька з дому престарілих

Наступна стаття

«Не балотуйтесь на виборах там, де роздаєте пакети», – Петро Ландяк

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.