Послаблення карантину: що запрацює на Тернопільщині з 11 травня

З 11 травня в Тернополі запрацюють магазини непродовольчих товарів, зокрема в приміщеннях торгово-розважальних центрів. Також буде дозволена робота салонів краси і перукарень, стоматологій, літніх майданчиків у закладах громадського харчування, закладів побутового обслуговування, діяльність адвокатів, психологів, ветеринарів. Про це повідомив міський голова Сергій Надал.

– Ми частково відновлюємо роботу ринків у Тернополі. З 13 травня почнуть працювати лише три продуктові ринки: Тернопільський центральний ринок, “Овочевий ринок” на вул. Шептицького і ринок “Оріон”. Їхня адміністрація зараз готує приміщення, зокрема встановлює захисні екрани між покупцями і продавцями, як того вимагають постанови Уряду. Промислові ринки залишаються закритими. Підприємці мають дозвіл на роботу від Кабміну, але вони самі приймають рішення працювати чи ні, – сказав міський голова на засіданні оперативного штабу.

Чи відкриються з понеділка 11-го травня приватні стоматології ще не відомо. З 5 травня працювати їм дозволив Тернопільський штаб. Однак підприємці-стоматологи не відкрились.

Також з 11 травня будуть відкритими для прогулянок до двох людей або для сім’ї – парки, сквери, дитячі та спортивні майданчики, але з обмеженнями.

Не працюватиме з понеділка громадський транспорт, навчальні, розважальні, спортивні заклади. Не можна переміщуватися групами більше, як дві особи. Зберігається обов’язковий масковий режим. Міська рада опублікувала повний список послаблень та заборон до кінця карантину.

 

Попередня стаття

На Тернопільщині за добу виявили 22 випадки Covid-19

Наступна стаття

На Тернопільщині +19 інфікованих COVID-19. З них 16 у Кременецькому районі

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.