На Тернопільщині синоптики прогнозують різке похолодання і заморозки

Сьогодні, 12 травня, в Україні різка зміна погоди. Про це повідомили в Укргідрометцентрі. Синоптики прогнозують на більшій частині території грозові дощі, в Карпатах з мокрим снігом, подекуди град.

Температура повітря коливатиметься вночі від 10 до 15 градусів тепла. Вдень стовпчики термометрів показуватимуть близько 20 градусів з позначкою плюс, на півдні та сході до 26 градусів вище нуля. У західних областях від 11 до 16 градусів тепла.

«В Україні холодний атмосферний фронт зумовить опади у вигляді дощу та мокрого снігу», – пише українська синоптикиня Наталка Діденко на своїй фейсбук-сторінці. У Карпатах буде сильний сніг та хуртовини.

Найхолодніше буде у західних регіонах: температура повітря вдень 12 травня знизиться до +10…+17 градусів.

Увага! 12 травня в Україні будуть пориви вітру та шквали 15-20 метрів за секунду, у західних областях місцями – 25 метрів за секунду.

У ніч на середу, 13 травня, синоптики прогнозують заморозки у кількох областях. Зокрема, як повідомляє Укргідрометцентр, вночі 13 травня в західних областях заморозки у повітрі 0-3° (ІІ рівень небезпечності, помаранчевий), у північних та центральних областях, крім Дніпропетровської, заморозки на ґрунті 0-5° (І рівень небезпечності, жовтий).

Про небезпеку у вигляді заморозків повідомляє і синоптикиня Наталка Діденко.

– Увага! У ніч на середу – заморозки!, – написала вона. – Сьогодні – послаблення карантину, як декларують нам владні служби. Багато хто спробує надолужити попередні дні несвободи інтенсивним гулянням, купуванням та догляданням присадибних ділянок. Так ось. Подбайте максимально можливо про захист від заморозків – мешканці західних, північних та центральних областей України. Бо вночі 13-го травня небо прояснить і посуне холод!

Попередня стаття

У Тернополі розтин померлих від коронавірусу проводять надворі (Відео)

Наступна стаття

На Шумщині і Кременеччині летальні випадки з Covid-19

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.