З наступного тижня можуть масово тестувати українців на антитіла до Covid-19

МОЗ України проводить підготовку до затвердження алгоритму масової ІФА-діагностики для виявлення антитіл до коронавірусної інфекції COVID-19.

За словами очільника МОЗ Максима Степанова, якщо все піде за планом, тестування українців на антитіла до коронавірусу може розпочатись наступного тижня, повідомляє пресслужба президента України

Про це Степанов заявив під час наради щодо запобігання поширенню коронавірусу з президентом Зеленським, пише 24 канал.

Так звані, експрес-тести для виявлення антитіл до коронавірусу – це експрес-тести ІФА. Вони можуть виявити антитіла до хвороби, але не вважаються достовірним методом діагностики COVID-19. Залежно від якості та чутливості, ці тести можуть видавати хибний результат.

До слова, експрес-тести для виявлення антитіл до коронавірусу вітчизняного виробництва продаються в українських аптеках. Їхня стартова ціна – від 445 гривень за штуку.

У ВООЗ зазначають, що наявність антитіл до коронавірусу ще не означає, що у людини є імунітет проти хвороби і вона не зможе заразитися. Втім, за допомогою цих тестів можна визначити, скільки насправді людей отримали інфекційну дозу збудника коронавірусної інфекції.

Зазначимо, влада китайського міста Ухань, в якому вперше виявили коронавірус SARS-CoV-2, розпочала масове тестування 11-мільйонного населення. Так хочуть визначити, скільки насправді людей заразилися: адже деякі хворіють коронавірусною хворобою без симптомів. За повідомленнями місцевих ЗМІ, вже провели тести 3 мільйонів уханців, передає Reuters.

 

Попередня стаття

На Тернопільщині +27 інфікованих Covid-19. З них 20 – у Кременецькому районі

Наступна стаття

На Тернопільщині з хати стареньких викрали сім тисяч євро (Відео)

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.