Янголи – на захист. На Тернопільщині 71-річний майстер подарував односельцям чотири скульптури

За талант – дяка Богу. У селі Струсів оновлюють капличку. Чотири ангели на кутах – задум місцевого майстра Михайла Кульчицького.

– У мене виникло бажання зробити чотири ангели, які тримають на своїх плечах капличку, – каже заслужений майстер народної творчості Михайло Кульчицький.

Скульптури святих 71-річний Михайло Йосипович вирізьбив десятки. Вони є оберегами для жителів у різних куточках країни й світу. Вірить, білокрилі янголи стануть захистом і для односельців. Втілити ідею, зізнається майстер, допоміг карантин.

– Ми приходили сюди втрьох, бо багатьом не можна збиратися. Проїжджала повз міліція, ми одягали маски, – розповідає Михайло Йосипович.

Спочатку ангела виліпили з глини, згодом зі знятої форми відливали скульптури.

– Тепер витираємо, чистимо, щоб скульптура була схожою на ангела, – каже майстер Євген Трусь.

Цемент, арматуру й решту матеріалів майстри купили самі.

– Я захотів зробити пожертву, бо Господу треба дякувати за те, що дав такий талант, – заслужений майстер народної творчості Михайло Кульчицький.

Поблизу каплички встановили хрест.

– Таке поважне розп’яття, думаю, стоятиме тут багато років, люди радітимуть. Можливо, колись згадають мене, – сміється майстер.

Умільці працювали зранку до пізнього вечора. Днями чотири Божих посланці розмістили на кутах невеличкої святині. Красу оцінили місцеві, милуватися зможуть і проїжджі.

 

 

Попередня стаття

Під час ранкової пробіжки поліцейський затримав озброєного порушника (Відео)

Наступна стаття

На коронавірус у Тернополі протестували працівників дитсадків

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.