Застілля в час епідемії. Порушникам карантину в Баворові загрожує штраф або ув’язнення

На порушників карантину в Баворові, які масово святкували ювілей, правоохоронці розпочали кримінальне провадження. Перевірка підтвердила, що спалах коронавірусу у Великогаївській громаді стався через зібрання півсотні людей в місцевій їдальні. З них 40 – інфіковані.
– Слідчі Тернопільського районного відділення поліції внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості за фактом порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам – частина перша статті 325 ККУ. 11 червня до нас надійшов лист від Тернопільського обласного лабораторного центру про те, що зареєстровано спалах захворювання на коронавірусну інфекцію в осіб, що брали участь у святкуванні дня народження, – розповів начальник Тернопільського районного відділення поліції Володимир Гарасимів.

Нагадаємо, на початку червня стався спалах коронавірусної інфекції у селах Заств’є, Баворів, Прошова, Дичків, що на території Великогаївської ОТГ. Загалом з 5 по 9 червня лабораторно було підтверджено 34 випадки захворювання. 30 травня у селі Баворів місцевий житель гучно святкував свій день народження, куди були запрошені майже півсотні гостей не тільки з Тернопільського району, а й обласного центру та Козівського району. Дійство відбувалося в орендованому приміщення столової.

Досудове розслідування триває. Порушникам загрожує штраф від тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.
Попередня стаття

На «Циганці» в Тернополі відкрили пляжний сезон (Фото)

Наступна стаття

“Бізнес” на краденому. Тернополянину оголосили підозру в привласненні велосипедів (Відео)

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.