Перший дитсадок у Білій. «Тернопільбуд» завершує спорудження (Відео)

Роками жителі Білої довозили дітей у дитсадки Тернополя. На понад 3 тисячі населення тут нема жодного дошкільного закладу. Перший компанія «Тернопільбуд» почала зводити минулоріч. Завершити будівництво планують до 1 жовтня.

Донечці пані Галини – рік і 8 місяців. Жінка сподівається, що восени поведе дитину в садок неподалік дому.

– Надіємось на цей садочок і дивуємось, що таке велике село і нема в нас садочка. Якщо буде, то тільки сюди. Нам близько, недалеко живемо, – розповіла мама дошкільня Галина.

– Село достатньо велике, майже в кожній хаті є одна-дві дитини і всі батьки змушені возити їх в Тернопіль. У Тернополі проблема, щоб їх взяли, бо це діти з району, тому це просто необхідність, – сказала мама дошкільня Марія.

Дитсадок у Білій споруджують за державною програмою «Велике будівництво». Соціальні проєкти «Тернопільбуд» реалізовує не вперше. Вся освітня інфраструктура Тернополя збудована спеціалістами компанії. Також щороку товариство здійснює ремонти і реконструкції шкіл, дитсадків, вишів.

– Цей садочок розрахований на 120 дітей, це 6 груп, по 3 групи на кожен поверх, – сказав головний інженер БУ «Житлобуд-2» ТОВ «Тернопільбуд» Михайло Вовчук.

На об’єкті кипить робота. Працівники завершують штукатурити й утеплювати будову, монтують сантехніку та опалення. Приміщення – світле і просторе, у кімнатах встановлять двері без порогів, аби дітям було комфортно.

– Тут – ігрова кімната, біля неї – спальня розміром 38 метрів квадратних з енергозберігаючими вікнами, чотирма радіаторами і протипожежним евакуаційним виходом. У групі є приміщення буфетної, роздягальні й туалетної, – розповів виконроб БУ «Житлобуд-2» ТОВ «Тернопільбуд» Юрій Копач.

Тепла підлога, вікна з потрійними склопакетами, утеплення фасаду та горища – такі технології енергозбереження застосовують у будівництві. Тому садочок – сучасний. Та найважливіше – безпека маленьких дошкільнят.

– Цей садочок утеплюється мінватою, товщиною 120 мм, для того, щоб забезпечити теплостійкість, щоб менше витрачалось палива для цієї будівлі. Також мінвата – негорючий матеріал, яким ми утеплюємо і підлоги на першому поверсі, щоб дітям було тепло і зручно гратися, – розповів головний інженер БУ «Житлобуд-2» ТОВ «Тернопільбуд» Михайло Вовчук.

Оздоблювати фасад, укладати асфальт і доріжки почнуть незабаром. Нова споруда стане окрасою села, бо звідси лунатиме дитячий сміх.

Попередня стаття

Вночі у центрі Тернополя горів паб (Фото)

Наступна стаття

Арку з Острівка закоханих перенесли в парк “Топільче”. Що кажуть тернополяни (Наживо)

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.