Гроза і шквальний вітер: 16 червня на Тернопільщині прогнозують небезпечну погоду

Про грози, град і шквальний вітер на Тернопільщині попереджає обласний
центр із гідрометеорології
. Сьогодні, 16 червня, в області очікують метеорологічних явищ І (жовтого) рівня небезпечності.

– Вдень 16 червня в області мінлива хмарність, слабкий туман, короткочасні дощі, грози, подекуди град. Вночі – без істотних опадів. Вітер північно-східний, 7–12 м/с, в другій половині дня під час гроз подекуди шквали 15–20 м/с. Температура вночі 12–17º, вдень 23–28º тепла, – повідомили в ОЦГ.

Про обережність під час небезпечної погоди нагадали тернопільські рятувальники.

Опубліковано Управління ДСНС України у Тернопільській області Понеділок, 15 червня 2020 р.

В Українському гідрометцентрі зазначили, що грозову погоду прогнозують на території всієї України.

Вдень 16 червня в Україні, крім Сумщини, Харківщини та Луганщини, грози, в окремих районах град і шквали, 15-20 м/с, йдеться у повідомленні синоптиків.

Зазначається, що у східних, Черкаській, Дніпропетровській, Кіровоградській, Миколаївській, Чернігівській областях та в Криму очікується надзвичайний рівень пожежної небезпеки.

Про погоду розповіла синоптик Наталка Діденко.
– Грозові дощі охоплять більшу частину нашої території. Вітер буде зі сходу, помірний, з поривами. Якщо гроза – є ймовірність локальних шквалу та граду! Температура повітря поки що приборкана, завтра вдень в Україні очікується +25+30 градусів, у східних областях +28+33 градуси. У Києві вівторок буде із нестійкою погодою, часом дощ з грозою. Вночі +18+20 градусів, завтра вдень +26+28 градусів. У другій половині поточного тижня температура повітря спробує знову повернути сильнішу спеку, підвищиться на 2-4 градуси. Проте, за попередніми прогнозами, з наступного тижня, з 22-го червня, повітря знову стане свіжішим. Тому заздалегідь укладайте справи робочі й ледачі згідно погоди та прогнозу погоди.
Фото: unsplash
Попередня стаття

За добу +16 випадків COVID-19. Найбільше інфікованих у Збаразькому та Шумському районах

Наступна стаття

Сайт не вантажився: тернопільські абітурієнти про зіпсовані нерви під час пробного ЗНО

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.